Har du spændinger eller smerter i kroppen? Får du ondt i nakke, skuldre, lænd eller andre steder?

Fysiurgisk Massage handler om at finde og afhjælpe ubalance og spændinger i bevægelses apparatet. Det er en dybdegående massage, der bruger forskellige teknikker til at gennemarbejde kroppens muskler, samt strække og blødgøre og sener.

Fysiurgisk Massage bruges altid ved stive og spændte muskler fra f.eks. idræt, statiske bevægelser og belastende arbejdsstillinger.

Endelig er Fysiurgisk Massage også en Wellness behandling, og den bruges flere steder som en skøn måde at komme sig over Jetlag.

 

Fysiurgisk Massage tager udgangspunkt i kroppens anatomiske ballance, og der arbejdes ud fra en baggrundsviden om musklernes funktion, udspring og hæfte. Ved massagen opvarmes og afspændes musklerne. Kroppens bevægelighed øges samtidig med at opbygget ømhed og smerte mindskes.

Massagen øger blodets cirkulation i vævet, og hjælper derfor også med at udrense affaldsstoffer. Den øgede cirkulation betyder desuden, at kroppen hurtigere kommer sig efter skader, samtidig med at immunforsvaret styrkes.

Endelig hjælper massagen kroppen til at slappe af. Dermed nedsættes udskildelsen af stress-hormoner. Desuden øges kroppens udskildelse af endorfiner (kroppens eget morfin), og vi får således en øget velvære.

Fysiurgisk Massage som en Wellness behandling tager 1½ time, hvor hele kroppen arbejdes igennem.

Når Fysiurgisk Massage bruges til at behandle smerter, spændinger, skader og andet, arbejdes der i dybden med den pågældende problematik. Normalt arbejdes der så i 1 time på 1 - 3 kropsdele, f.eks. øvre ryg og brysktkassen. Til gengæld skal man regne med at komme til behandling 3 - 5 gange, for at komme til bunds i probemet. Hvis man har gået længe med problemet, kan det endda tage længere tid.

Efter massagen, kan man godt være øm 1 - 3 dage. Det skyldes at de ophobede affaldsstoffer i musklerne udvaskes gennem kroppen. Derudover, kan en spænding et sted i kroppen, dække over en uballance et andet sted. Fjernes spændingen, kan andre dybere liggende problemer så blive tydelige.